Waterloopbos

Het waterloopbos in Kraggenburg (NOP) is voor de meeste natuurfotografen een bekende plek. Zeker in de herfst wanneer er een grote rijkdom aan paddenstoelen te vinden is. Deze middag was ik er dan ook niet alleen. Een bonte stoet aan fotografen kwam ik tegen: smartphone fotografen die beelden uit de losse pols schieten en zichzelf nauwelijks rust gunnen om een foto te maken en collega’s, gewapend met geavanceerde apparatuur en een serieus gezicht. En alles wat er tussen zit. Eenmaal bij het bos aangekomen scheen de zon nog even, om daarna die middag voorgoed achter de wolken te verdwijnen. De wind van de afgelopen dagen had de overgebleven paddenstoelen onder een dikke laag blad bedekt, zodat de macrolens onverrichter zake weer in de tas kon. Dat betekende dat ik mijn aanvalsplan drastisch moest aanpassen. Macrofoto’s van paddenstoelen of foto’s van een een gouden zonnetje door het lover kon ik deze middag wel op mijn buik schrijven. Eenmaal herpakt viel de oogst, hoewel niet groot, mij uiteindelijk niet tegen.