Paddenstoelen

Het is volop herfst. Na de droge zomer regent het van tijd tot tijd en dat betekent in dit jaargetijde paddenstoelen! Als je door het bos loopt, lijken er niet veel te zijn, totdat je er echt op gaat letten. Onderstaande collectie heb ik gemaakt in Collendoorn.

Vooral de kleintjes kunnen mij bekoren, zoals deze mycena’s. Als er dan ook nog een mugje op zit en die ook nog scherp in beeld komt, is deze missie geslaagd.

Van lang niet alle paddenstoelen ken ik de naam. Voor de beelden mag dat de pret niet drukken.

Sommige paddenstoelen hebben de eigenschap om geestverruimend te zijn. Je komt dan in andere sferen terecht. Ik moet bekennen dat ik het nog nooit heb uitgeprobeerd. Het schijnt dat Rob Chrispijn hier een mooi boekje over heeft geschreven. Met de lensbaby heb ik geprobeerd een paar paddenstoelen te fotograferen, alsof ik de paddo’s ingenomen heb. Dromerige sfeervolle beelden.