Geraniums

Geraniums als vaste planten zijn al sinds jaar en dag mijn favoriete tuinplanten. Honderden verschillende soorten en varianten, in veel verschillende kleuren en groottes. Onze tuin bevat inmiddels een aardige verzameling. Ooit ben ik begonnen deze te fotograferen, maar dat werden meestal registrerende foto’s van de bloemen. Ontegenzeggelijk zijn het fraaie vormen en kleuren, maar fotografisch viel er nog veel te verbeteren. Bovendien zijn niet alleen de planten prachtig in hun bloeiwijze, maar ook hun vruchten zijn schitterend. En als dan ook nog de zon meewerkt en het prachtig licht is, kun je ook fotografisch je lol op.

Het meest bekend is Geranium Robertianum, in Nederland beter bekend als het Robertskruid. Niet iedereen zal deze als een geranium herkennen, maar zowel de kleine bloemetjes, als de vruchten zijn zeer de moeite waard. Naast de bekende – wilde – roze variant kom je bij tuinliefhebbers de witte variant ook regelmatig tegen.

Als gezegd is niet alleen de bloem fotogeniek, zeker wanneer er een insect op af komt, maar ook de vruchten doen het goed in tegenlicht.

Maar in de gecultiveerde soorten is de variatie eindeloos. En veel verschillende varianten in de kleuren roze, paars, rood en wit. Hier volgt alvast een kleine greep. Later meer!

Als je verder inzoomt, gaat er helemaal een wereld aan details en kleuren voor je open. Deze heb ik pas ontdekt, dus kom gerust nog een keer terug voor meer detailfoto’s.