Visdiefjes

Gruttoland blijft een walhalla voor fotografen. Ondanks dat veel Grutto’s al weer op weg naar het Zuiden zijn, valt er nog meer dan genoeg te beleven. Veel jonge kluten, de kleine plevier, kwikstaartjes en oeverzwaluwen zijn maar een kleine greep van alles wat hier tot wasdom komt. Een van de meest prominent aanwezige vogels tijdens mijn laatste bezoek waren de visdiefjes. Ik had de vorige keer al gezien dat ze van plan waren te gaan broeden, maar nu waren er volop jongen die leerden vliegen en vissen. En de ouders die met veel lawaai boven ons hoofd vlogen om te waarschuwen om niet te dichtbij te komen.

De jongste visdiefjes ogen nog kwetsbaar! Zodra er een ouder in de buurt is laten ze duidelijk van zich horen.

De grotere jonge visdiefjes zijn vrijwel de hele dag bezig met het leren vliegen en vissen.

Vooral dat vissen vraagt nog enige oefening. Hoe zie je nou het verschil tussen een visje en algen??

… en soms ja je helemaal koppie onder…, terwijl het verschil toch zo duidelijk is…