Tuinen Mien Ruys

In het laatste weekend dat ze geopend waren bezocht ik op een mooie zondagmiddag de tuinen van Mien Ruys in Dedemsvaart. De zon scheen uitbundig en de kleuren waren fantastisch! Het blijft voor mij iedere keer een bijzondere ervaring: de tuinen liggen midden in het dorp, maar daar ben je je niet van bewust als je daar rond loopt: het is een oase van rust.

In deze rust is het heerlijk om foto’s te maken. Ik geef me dikwijls over aan het moment. Dat betekent het ene moment dat ik me richt op de compositie en doorkijkjes in de tuin, maar een moment later ook met de macrolens los kan gaan op een bloem of een insect. Onderstaande foto’s zijn eind oktober 2021 gemaakt.

Kleuren; zoek de verschillen,

Geïnspireerd door de webinar van Mike Muizebelt met als thema ‘creatieve natuurfotografie, deze middag voor het eerst een paar dubbelopnames gemaakt. Onderstaande laat alles van een boom in één foto zien: bast en blad… Ik ben er nog niet over uit of ik hiermee verder wil; het levert wel een bijzonder en abstract beeld op.