Fotohut (2)

Onlangs heb ik voor de tweede maal een fotohut gehuurd. Dit maal aan de voet van de Lemelerberg. De dagen ervoor hield is gespannen de weersverwachtingen in de gaten. Het zou ’s middags zonnig worden… Echter de weergoden besloten anders zodat ik ’s morgens in de stromende regen de hut opzocht. Daar stonden echter de eekhoorntjes mij al op te wachten. Wat een prachtige beestjes zijn dat!

Het duurde even voor de eerste vogels tevoorschijn kwamen. Ze waren erg schuw! Uit rapportages van eerdere bezoeken bleek dat de sperwer hier vaak gezien is, waardoor de vogels erg op hun hoede waren. Snel het voedsel pakken en dan weer dekking zoeken in de bosjes! De pimpelmezen waren desondanks goed vertegenwoordigd.

Een enkele keer liet de boomklever zich zien. Op de eerste foto kun je goed zien dat ook deze op zijn hoede was.

In de loop van de morgen verscheen een aantal kepen. Deze had ik nog nooit eerder voor de lens gehad. Wat een prachtige vogel is dat!

En de kuifmees ontbrak gelukkig niet. Net op het moment dat een waterig zonnetje doorbrak.

Het roodborstje wordt beschouwd als een algemene vogel die in vele tuinen voorkomt. Maar ook hier lijkt het zich prima te vermaken. Als enige durfde hij het aan een bad te nemen.

Tijdens mijn bezoek aan de hut in Haaksbergen was de vink een veel voorkomende vogel die in alle rust langs de waterrand liep. Maar ook deze vinken leken zich bewust dat er ieder moment gevaar uit de lucht kon komen opdagen. Desondanks lukt het deze vogel vast te leggen.